Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Redenen waarom een kies ontbreekt

Er zijn verschillende redenen waarom u een kies mist. Het kan het gevolg zijn van:

  • Een ontsteking. Dit kan in het tandvlees of in de wortel zijn.
  • Een ongeval.
  • Ontbreken van de aanleg van de kies.

Door een aantal factoren is het mogelijk dat u een kies verliest. Dit gat kan gelukkig tegenwoordig goed opgevuld worden. Dit doe je door een implantaat voor een kies te laten plaatsen.

Een kies implantaat laten plaatsen

Het laten plaatsen van een implantaat als kies heeft een aantal voordelen. Als eerste hoeft u de aangrenzende tanden niet bij te slijpen. Er wordt namelijk een titanium kunstwortel geplaatst in het kaakbot. Deze kunstwortel wordt geplaatst op de plek waar de kies had moeten zitten. Een groot voordeel van een kies implantaat is dat het lichaamsvriendelijk is en dat de rest van de tanden niet behandeld of belast hoeft te worden door de kroon.

Er zal als eerste een consult plaatsvinden. Hierin worden problemen besproken en wordt er een mal gemaakt van uw tanden. Deze afdruk wordt naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd waar de kroon wordt gemaakt. Deze kroon wordt vervolgens naar de tandarts terug gestuurd.

Het plaatsen van een implantaat als kies wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. U zult dus niets merken van de behandeling. Na de behandeling zult u een periode van rust in moeten schaffen. Dit geeft het implantaat de gelegenheid om goed vast te groeien in het bot. Na de genezing zal de kroon op het kies implantaat geplaatst worden en wordt het gat opgevuld.

Weinig bot om een implantaat te plaatsen

Het kan voorkomen dat u te weinig bot heeft om succesvol een kies implantaat te laten plaatsen. De implantoloog kan door middel van een onderzoek vaststellen of u te weinig bot aanwezig heeft. Bij het verlies van een kies kan het kaakbot slinken. Door het slinken is er te weinig bot op de plek waar het implantaat geplaatst moet worden. Een ander gevolg van weinig bot op de plek van het implantaat bij uw kies is dat het er niet natuurlijk uit komt te zien. Gelukkig kan een implantoloog hierin uitkomst bieden. Een implantoloog kan namelijk uw eigen bot weer opbouwen. Dit wordt gedaan door bot ergens anders uit uw lichaam te halen en dit te plaatsten in het kaakbot. Na 3 maanden is het mogelijk om een implantaat als kies te laten plaatsen.

Meer weten over het laten plaatsen van een kies implantaat? Neem dan contact op met Mondzorgcentrum Truijen. 


 

Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Maarheeze, Weert, Ell, Someren, Nederweert, Stramproy, Kelpen, Cranendonck, Ospel, Budel en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Hamont, Eindhoven, Roggel, Geldrop, Helden, Heeze, Valkenswaard, Meijel, Overpelt, Bocholt, Bergeijk, Lommel, Helmond, Asten, Leende, Roermond, Leudal, Neerpelt, Deurne, Maasbracht.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update