Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Frameprothese met een metalen basis

De frame prothese kan worden gezien als een metalen basis waarin de kunsttanden inclusief tandvlees gekleurd kunsthars op bevestigd zijn. Wanneer u enkele verloren tanden of kiezen heeft, kan de frameprothese een uitstekende oplossing bieden. Plaatsing van de frameprothese in de bovenkaak en van de frameprothese in de onderkaak is beide mogelijk. 

Het frame wordt vastgeklikt om uw eigen tanden door middel van haakjes waardoor het frame stevig blijft zitten. De prothese zelf neemt plaats op de plekken waar u uw tanden en/of kiezen mist. Uw gebit is weer voorzien van een compleet stel tanden!

Frameprothese voor de bovenkaak en onderkaak

Heeft u een aantal tanden verloren in de bovenkaak, of juist andersom in je onderkaak? Dit is geen enkel probleem! Mondzorgcentrum Truijen kan een frameprothese bovenkaak en een frameprothese onderkaak voor u maken en plaatsen. Zo wordt uw gebit met een frameprothese voor de onderkaak of bovenkaak weer gevuld. 

De voordelen van een frameprothese

Bij het plaatsen van een partiële gebitsprothese heeft u keuze uit een plaat- of frameprothese. Hoewel de frameprothese duurder is dan de plaatprothese, kent deze wel zo zijn voordelen. Doordat het frame steunt op uw tanden blijft uw tandvlees onaangetast. U zult minder snel tandvleesproblemen ervaren dan wanneer u voor een plaatprothese kiest.  

De behandeling van een frameprothese

Voor het maken van uw frameprothese dient er een afdruk van uw kaken te worden gemaakt. Dit wordt gedaan met een afdruklepel en uithardend materiaal. Van deze afdruk wordt een gipsmodel gemaakt waarop de prothese wordt afgemeten. Samen met de specialist wordt er gekeken naar de kleur voor het tandvlees en de kleur van de tanden of kiezen. Wij zullen dan ook altijd rekening houden met uw eigen wensen. Uw frameprothese is na enkele aanpassingen klaar om gebruikt te worden.

De eerste dagen met uw nieuwe frameprothese

Het dragen van een prothese kan in het begin nog een beetje onwennig voelen. Uw spraak en sommige klanken zullen anders klinken dan u gewend bent. Het is dan ook een kwestie van wennen aan uw nieuwe prothese. Blijft u problemen of klachten met uw frameprothese hebben, neem dan vooral contact op met Mondzorgcentrum Truijen. Samen zullen we op zoek gaan naar de oorzaak van uw klacht en zal deze op een professionele manier worden opgelost.  

Bekijk ook eens:

- Immediaatprothese
- Gedeeltelijke gebitsprothese
- Volledige gebitsprothese

 


 

Heeft u problemen met uw kunstgebit, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Nederweert, Someren, Cranendonck, Budel, Stramproy, Kelpen, Maarheeze, Ell, Ospel, Weert en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Leudal, Neerpelt, Roggel, Deurne, Roermond, Helden, Hamont, Meijel, Geldrop, Heeze, Asten, Helmond, Eindhoven, Bocholt, Overpelt, Bergeijk, Valkenswaard, Maasbracht, Lommel, Leende.
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update