Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Wat is een klikprothese op implantaten?

Vanuit mijn praktijk werk ik nauw samen met een implantoloog. Deze zal als eerste met uw gebit aan de slag gaan. Hij/zij plaatst een of meerdere tandimplantaten in uw kaakbot. Een tandimplantaat is een schroef die de tandwortel vervangt. Om de eigenlijke tanden te vervangen is een klikgebit nodig. Dus wanneer de implantaten goed zijn vastgegroeid in het kaakbot, zijn ze even stevig als uw eigen tanden en kiezen. Dit zorgt ervoor dat er een bevestiging geplaatst kan worden. In dit geval uw klikprothese. De klikprothese wordt bevestigd op uw implantaten en zal daardoor stevig in uw mond zitten. De tijd van een klapperend gebit is voorbij. 

Hoe wordt een klikgebit geplaatst

In mijn praktijk sta ik voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Ik vind het dus heel erg belangrijk om aan uw wensen te kunnen voldoen. Niks is zo vervelend als een gebit dat voor ongemakken zorgt. We zullen dan ook de tijd nemen om het klikgebit op een juiste wijze aan te meten en te plaatsen. Wist u dat ik ook een 'aan huis service' heb en dus ook uw klikgebit bij uw thuis kan komen opmeten? 

Dit mag u verwachten wanneer er een klikgebit op uw implantaten aangemeten en geplaatst gaat worden: 

  • Een proefprothese is de eerste stap. Deze wordt in was gemaakt, zodat er nog aanpassingen aan gedaan kunnen worden. Samen beoordelen we of dit het gewenste klikgebit voor uw mond is.
  • Wanneer u goedkeuring geeft, zal ik de prothese afmaken en uiteindelijk plaatsen. 
  • Gemiddeld genomen zijn er ongeveer zes bezoeken nodig. 

Het grote voordeel van een klikprothese

Er zitten veel voordelen aan een klikprothese. Zo zit het gebit zoals eerder benoemd, stevig vast in uw mond. U kunt daardoor weer zorgeloos eten, drinken, lachen en praten. Uw kaak slinkt niet meer wat ook een esthetisch voordeel biedt en ook praktisch is omdat u hierdoor meestal geen nieuw gebit meer nodig heeft. 

Het onderhoud van een klikgebit

Het is heel erg belangrijk om uw mond en klikgebit goed te verzorgen. Veel mensen denken dat ze met een klikgebit verder geen tandarts of tandprotheticus meer hoeven te bezoeken. Toch is mijn advies om een jaarlijkse controle uit te voeren. De implantaten moeten goed schoon gehouden worden, zodat er geen ontstekingen ontstaan. Verder wordt er tijdens een controle gekeken naar de pasvorm en eventuele slijtage.

Vergoeding
Het klikgebit voor de onderkaak wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.
Het klikgebit voor de bovenkaak wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Ell, Stramproy, Ospel, Budel, Nederweert, Someren, Weert, Kelpen, Cranendonck, Maarheeze en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Maasbracht, Neerpelt, Bocholt, Geldrop, Valkenswaard, Roggel, Helden, Asten, Bergeijk, Heeze, Leende, Deurne, Roermond, Hamont, Meijel, Overpelt, Lommel, Eindhoven, Leudal, Helmond.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update