Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Implantaat nodig? Mondzorgcentrum Truijen helpt u graag!

Bij Mondzorgcentrum Truijen kunt u terecht voor een klikgebit op implantaten. Een klikgebit op implantaten neemt de zorg weg dat het gebit mogelijk zal uitvallen of gaat 'klapperen'. Daarnaast biedt het ook een esthetisch voordeel: door de implantaat of implantaten, denkt het lichaam dat er nog tanden aanwezig zijn. Doordat het lichaam denkt dat er op deze plek nog tanden staan, zal de kaak op deze plek veel minder slinken. 

We werken nauw samen met een implantoloog. U kunt bij ons dus niet terecht voor het plaatsen van een implantaat of implantaten, maar we kunnen wel een klikgebit ontwerpen voor op deze implantaten. Het is belangrijk om eerst een aanvraag bij uw zorgverzekering te doen, zodat u weet wat de implantaat plaatsen kosten zijn en vervolgens de kosten van een prothese op implantaten.

Implantaat plaatsen: de kosten

U bent waarschijnlijk wel op de hoogte dat er een wettenlijk eigen risico is. Daarnaast kunt u er voor kiezen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Als we kijken naar de kosten van een implantaat, kan het volgende gezegd worden:

"De kosten van een implantaat, wordt enkel bij mensen met een ernstige ontwikkelstoornis of groeistoornis aan het gebit, vanuit het basispakket vergoed".

Hiermee wordt bedoelt dat iemand een geheel tandloze kaak heeft. 
Valt u niet onder deze categorie? Dan zult u dus een aanvullende tandartsverzekering moeten hebben en daarnaast navraag moeten doen of u het volledige bedrag of een gedeelte vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering voor de kosten van een implantaat plaatsen. 

Kosten na plaatsing implantaat: prothetische behandeling na implantaten

Het hele proces van een klikgebit op implantaten kost behoorlijk wat tijd. Nadat bij u de implantaten geplaatst en goed vastgegroeid zijn in de kaak, zullen we bij Mondzorgcentrum Truijen beginnen met het maken van de prothese. Wanneer we dan kijken naar het kostenplaatje is het zo dat ik met de meeste verzekeraars een contract heb. Dit zorgt er voor dat u voor de maximale vergoedingen in aanmerking kunt komen, geldend voor uw zorgverzekering. 

Wilt u precies weten wat de kosten voor een nieuwe gebitsprothese zijn? Vraag dan een begroting aan. Met deze begroting kunt u navraag doen aan uw ziektenkostenverzekering. In de meeste gevallen zijn dit de vergoedingen:

  • Prothese op implantaten bovenkaak een vergoeding van 92% en 8% eigen bijdrage. 
  • Prothese op implantaten onderkaak een vergoeding van 90% en eigen bijdrage van 10%.
  • Prothese op implantaten boven- en onderkaak van 83% en eigen bijdrage van 17%. 

Wilt u meer weten over de precieze kosten van een implantaat? Neem gerust contact op. 

Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Kelpen, Cranendonck, Nederweert, Weert, Budel, Someren, Stramproy, Ospel, Maarheeze, Ell en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Heeze, Eindhoven, Geldrop, Maasbracht, Overpelt, Bergeijk, Hamont, Helmond, Helden, Deurne, Valkenswaard, Roermond, Neerpelt, Meijel, Roggel, Leudal, Bocholt, Asten, Lommel, Leende.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update