Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Ben ik verzekerd?

Er worden veel vragen gesteld rondom de kosten van een kunstgebit. Dit is niet onlogisch, aangezien er enorm veel factoren hier deel van uit maken. Het kan namelijk zo zijn dat de kosten van uw kunstgebit worden vergoed door uw zorgverzekering. Maar dit kan per kunstgebit verschillen en natuurlijk op de wijze waarop u verzekerd bent. Wij van Mondzorgcentrum Truijen vertellen u hieronder meer over de verschillende factoren die de kosten van een kunstgebit beïnvloeden.

Wat kost een kunstgebit?

Zoals aangegeven kan het per kunstgebit verschillen wat het kost, zo zijn er namelijk verschillende termen:


Het klikgebit: Er wordt van een klikgebit gesproken wanneer een volledige prothese wordt vastgeklikt op uw implantaten.

Heeft u een basisverzekering? Dan is er bij het klikgebit ook geen sprake van een vergoeding wanneer uw (resterende) tanden en/of kiezen getrokken worden. Achteraf heeft u wel de mogelijkheid om een aantal kosten terug te krijgen. We zeggen hier bewust ‘mogelijkheid’ omdat er ook voorwaarden vanuit de verzekering aan verbonden zijn. 

Het ‘ouderwetse’ kunstgebit: Hier heeft u de mogelijkheid om de prothese, in zijn geheel, te verwijderen uit uw mond.

Hier wordt er gekeken naar de verzekering die u heeft afgenomen, afhankelijk hiervan wordt een gedeelte betaald. U wordt namelijk gedeeltelijk gedekt vanuit een basisverzekering. U bent verplicht om 25% uit eigen zak te betalen en daarnaast uw eigen risico. Heeft u een kunstgebit vergoeding, dan dekt dit ook niet al uw kosten. Het trekken van uw resterende tanden wordt hier namelijk niet vergoed. 


Een gedeeltelijk kunstgebit: Dit kunstgebit vult enkel de gewenste tanden en/of kiezen aan.

Een gedeeltelijk kunstgebit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgenomen, heeft u de mogelijkheid om wat kosten terug te krijgen. Ook hier zitten er voorwaarden gebonden en adviseren wij u om vooraf goed geïnformeerd te worden vanuit uw zorgverzekering.

Kosten van uw kunstgebit achterhaald?

Nu dat u weet dat er verschillende factoren meespelen die bepalen wat het u onderaan de streep kost, kunt u beginnen aan het verzamelen van informatie. Kunnen wij u helpen met bijvoorbeeld adviezen of heeft vragen naar bepaalde vaktermen zodat u contact kunt opnemen met uw zorgverzekeraar? Dan kunt u ons tijdens onze openingstijden natuurlijk bereiken. Heeft eenmaal alle informatie verzameld en bent u op de hoogte van de kosten van het kunstgebit zijn? Dan kunt u door naar de volgende stap!

Kunstgebit met Mondzorgcentrum Truijen

Zijn al uw vragen beantwoord en heeft u geen twijfels meer? Dan kunnen wij samen met u aan de slag en werken naar een stralend gebit! Heeft u toch nog enkele vragen of twijfels, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij proberen u dan zo volledig mogelijk te helpen. Vul ons contact formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Cranendonck, Stramproy, Someren, Maarheeze, Kelpen, Nederweert, Weert, Ell, Budel, Ospel en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Heeze, Meijel, Helmond, Asten, Neerpelt, Deurne, Helden, Overpelt, Lommel, Hamont, Maasbracht, Roermond, Bocholt, Leudal, Valkenswaard, Bergeijk, Leende, Geldrop, Eindhoven, Roggel.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update