Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Van uw eigen gebit naar een kunstgebit

Niet alleen is een kunstgebit laten aanmeten een optie wanneer uw tanden niet meer aanwezig zijn. Zo kunt u ook voor een kunstgebit kiezen wanneer u wel nog uw eigen tanden heeft. Dit kan een lastige beslissing zijn die u moet maken. Hierdoor is het wel zo fijn als het maken van uw kunstgebit zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Door middel van een intakegesprek gaan wij samen kijken naar de mogelijkheden voor een nieuw kunstgebit en krijgt u advies waar u iets aan heeft!

Het proces: aanmeten van uw kunstgebit

Uw kunstgebit moet goed zitten en aansluiten aan uw eigen gebitsvorm. Wanneer deze perfect aansluit vermindert u de kans op breuken en eventuele irritaties. Het kunstgebit laten aanmeten wordt dan ook zorgvuldig en in een paar stappen gedaan:

Het maken van een afdruk
De eerste stap in het proces is het maken van een afdruk van uw kaken. Op deze manier weet de protheticus precies welke vorm hij moet aannemen bij het maken van uw kunstgebit. De afdruk wordt gemaakt door middel van een afdruklepel met daarop uithardend materiaal. Dit materiaal zal binnen een korte tijd van ongeveer 1 tot 2 minuten uitharden waarna de afdruk klaar is.

De definitieve afdruk
Na de eerste afdruk wordt nog een definitieve afdruk gemaakt met een paslepel aangepast aan de vorm van uw mond. Hierdoor kan de vorm nog net wat preciezer worden gemeten zodat het uiteindelijke kunstgebit precies aansluit bij uw mond en kaak vorm.

Beetbepaling
Hier wordt de positie van uw boven- en onderkaken ten opzichte van elkaar bepaald. Aan de hand hiervan wordt de beet bepaald waardoor het gebit ook qua beweging goed aansluit bij uw eigen gebit. Ook wordt tijdens deze stap de kleur tanden en gebit bepaald die het dichts bij uw eigen kleuren liggen.

Kunstgebit passen in was
Dankzij het kunstgebit in was model kan deze worden gepast en makkelijk worden aangepast wanneer dit nodig is. De tanden zijn hier in geplaatst om zo de perfecte afmetingen te krijgen.

Plaatsing van het kunstgebit
Na het doorlopen van al deze stappen wordt uw kunstgebit naar kunststof omgezet. Uw kunstgebit is klaar en kan geplaatst worden. Dit gaat altijd gepaard met een paar laatste nacontroles.

Het is ook mogelijk uw kunstgebit aan huis te laten aanmeten. Lees snel verder voor meer info!

Andere mogelijkheden: een gedeeltelijk kunstgebit

Het is ook mogelijk te kiezen voor een gedeeltelijk kunstgebit. Deze vult uw eigen gebit aan waardoor een volledig kunstgebit niet nodig is. Zo wordt uw beet hersteld waardoor u de functie van uw gebit verbeterd en daarbij ook de rest van uw gebit beschermd. Een gedeeltelijk kunstgebit kan een goeie optie zijn wanneer:

  • U niet meer goed kunt eten of praten dankzij de missende tanden;

  • U zich stoort aan de open gaten in uw gebit en een aantal tanden mist;

  • U nog niet wilt kiezen voor een volledig kunstgebit.

Uw kunstgebit aan huis aanmeten

Voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit zijn vaak meerdere afspraken nodig. Helaas is niet iedereen in staat het huis te verlaten en een bezoekje aan de praktijk te brengen. Daarom komt Mondzorgcentrum Truijen bij u thuis langs!

Uw kunstgebit laten aanmeten kan in het gemak van uw eigen huis worden gedaan met een huisbezoek. Zo hoeft u geen bezoekje te brengen aan de praktijk en komt de specialist langs om uw kunstgebit aan huis op te meten. Het uiteindelijke kunstgebit wordt later in het laboratorium afgemaakt.

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Neem contact op
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Someren, Stramproy, Budel, Maarheeze, Cranendonck, Nederweert, Kelpen, Ospel, Weert, Ell en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Geldrop, Helmond, Neerpelt, Overpelt, Eindhoven, Bergeijk, Leende, Valkenswaard, Asten, Leudal, Deurne, Helden, Roermond, Roggel, Hamont, Meijel, Lommel, Bocholt, Heeze, Maasbracht.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update