Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Wat is een tandprothese?

Een prothese voor uw tand is een kunstmatig gemaakt element. Hiermee wordt een tand in uw gebit vervangen. Tegenwoordig worden er diverse soorten protheses aangeboden. Dit kunnen enkelvoudige en meervoudige tandprotheses zijn, maar ook varianten voor de boven- of onderkaak. Welke prothese u krijgt, is afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt.
U kunt in aanmerking komen voor iets dergelijks wanneer uw tand versleten is of wanneer u een tand mist. Dit kan komen door een ongeval, ontstekingen of door slechte mondhygiëne. Het is van groot belang dat u hier niet te lang mee rond blijft lopen en een tandarts of tandprotheticus  inschakelt.

Een plaatprothese gebruiken

Een plaatprothese is een prothese die gemaakt is van tandvleeskleurig kunsthars. In dit “plaatje” is de tand verankerd. Deze tandprothese werkt goed wanneer een implantaat is geplaatst en deze nog moet helen. Hierdoor wordt het gat tijdelijk op een slimme manier opgevuld. De plaatprothese rust op het slijmvlies. Vaak heeft deze prothese ook een aantal ankertjes die zich vastklemmen aan uw overgebleven tanden.

Gebruik maken van een frameprothese

Wilt u geen plaatje in uw mond hebben? Dan kunt u kiezen voor een frameprothese. Deze prothese voor een tand is gemaakt van metaal. Op dit metaal is kunsthars in de kleur van het tandvlees aangebracht. Op dit kunsthars zijn de missende tanden geplaatst. Dit zijn de kunsttanden. Een frameprothese rust voornamelijk op een deel van de overgebleven tanden waardoor het goed vast blijft zitten.

Een frameprothese kan op twee manieren in uw gebit bevestigd worden. Dit kan gedaan worden op dezelfde manier als de plaatprothese aan de hand van metalen ankertjes die zich vastklemmen aan uw tanden. Echter is er hier nog een ander manier om deze prothese vast te zetten. Dit wordt uitgevoerd met een slotje. Het slotje kan aan de ene kant vastgemaakt worden aan een kroon in het gebit. Aan de andere kant zit deze vast aan de tandprothese. Het genoemde slotje zit normaliter aan de binnenkant van uw tanden waardoor de prothese voor uw tand vrijwel onzichtbaar is.

Maatwerk voor een prothese voor uw tand

Ieder gebit is anders. Een tandprothese moet daarom altijd op maat gemaakt worden. Een gebitsafdruk is daarom noodzakelijk. De tandtechnicus kan aan de hand van deze afdrukken een passende prothese maken. Een persoonlijke behandeling zorgt ervoor dat u op de beste manier geholpen wordt. De prothese voor uw tand zal hierdoor perfect aansluiten en u kunt weer genieten van een stralend gebit.


 

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Neem contact op
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Budel, Maarheeze, Cranendonck, Stramproy, Ell, Someren, Weert, Nederweert, Ospel, Kelpen en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Bocholt, Eindhoven, Roggel, Leende, Neerpelt, Hamont, Bergeijk, Leudal, Valkenswaard, Lommel, Asten, Maasbracht, Overpelt, Roermond, Helden, Meijel, Heeze, Helmond, Deurne, Geldrop.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update