Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Wat is een tandimplantaat precies?

Een implantaat voor uw tand, vervangt de tandwortel en dus niet de tand zelf. U kunt het zien als een soort bevestigingshulpstuk. Een tandimplantaat heeft meestal een schroefvormige titaniumstructuur die wel of niet bedekt is met een speciale coating. De meeste behandelingen vinden in een één-fase implantaat plaatst. Dit beslaat ongeveer 95% van de behandelingen. Er kan gekozen worden voor een twee-fasen implantaat wanneer de stabiliteit niet optimaal is tijdens het inbrengen van het implantaat. 

De behandeling van het tandimplantaat is volkomen pijnloos en duurt gemiddeld zo'n 25 minuten. Er kan een lichte zwelling of verkleuring optreden, maar de napijn valt over het algemeen mee. Binnen zes tot twaalf weken groeit het implantaat stevig in het bot, waarna vervolgens een klikprothese op de tandimplantaten kan worden aangemeten. 

Het proces van  het plaatsen van een klikgebit op een tandimplantaat

Een tandeloze kaak blijft slinken. Wanneer er sprake is van weinig tot bijna geen kaakbot, is het vaak erg lastig om hier een functionele gebitsprothese op te maken. Tandimplantaten kunnen in deze situatie uitkomst bieden. Een tandimplantaat kan dus geplaatst worden in een geheel tandeloze kaak maar kan ook als vervanging van één tand dienen, waar dan vervolgens een kroon of brug op geplaatst kan worden. 

In mijn tandprothetiek praktijk werk ik enkel met een klikgebit op implantaten. Hierbij plaatst ik dus niet zelf de implantaten maar werk ik samen met een implantoloog. 

Hoe gaat dit proces in zijn werk?
(we gaan er in dit voorbeeld even vanuit dat uw implantaten al geplaatst zijn)

  • Eerst zal er een proefprothese worden gemaakt. Deze wordt in was gemaakt en u beoordeelt samen met mij of u het uiterlijk passend vindt. In deze fase zijn veranderingen nog mogelijk. 
  • Wanneer u goedkeuring geeft, zal ik de prothese afmaken en uiteindelijk plaatsen. 
  • Gemiddeld genomen zijn er ongeveer zes bezoek nodig.

Tandimplantaat plaatsen: de kosten

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de prothese die op uw tandimplantaat wordt geplaatst. Het is afhankelijk van of u een geheel tandeloze kaak heeft. Als dit het geval is, worden de kosten vanuit uw basisverzekering vergoed. Is dit niet het geval? Dan kan het zijn dat de kosten vanuit uw aanvullende verzekering worden vergoed. Ik heb een contract met de meeste zorgverzekeraars. 

Wilt u precies weten wat de kosten voor een nieuw tandimplantaat of gebitsprothese zijn? Vraag dan een begroting aan. Met deze begroting kunt u navraag doen aan uw ziektenkostenverzekering. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Someren, Ospel, Ell, Weert, Maarheeze, Cranendonck, Budel, Nederweert, Stramproy, Kelpen en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Neerpelt, Deurne, Geldrop, Roermond, Hamont, Meijel, Helden, Bergeijk, Leende, Maasbracht, Helmond, Lommel, Heeze, Asten, Valkenswaard, Overpelt, Leudal, Bocholt, Eindhoven, Roggel.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update