Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Een nieuwe tandprothese?

Indien er sprake is van toenemend slinken van de beide kaakhelften, kan dit als gevolg hebben dat zowel het boven als ondergebit op termijn los begint te raken. Dit voorval gaat helaas vaak gepaard met andere klachten. Hierbij kunt u denken aan pijn in de mond, moeite met kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen in relatie met uw spijsvertering.

Indien uw tandprothese slechts enkele jaren oud is, kan deze tussentijds en met regelmaat aangepast worden. In dit geval wordt er aan de binnenzijde van uw prothese een soort “voering” aangebracht. Deze voering zorgt er vervolgens voor dat uw prothese weer naar behoren aansluit op uw tandvlees en niet langer los zit.

Wanneer er sprake is van afgesleten tanden en kiezen kunt u het beste kiezen voor een algehele vervanging van de prothese van uw tanden. In een dergelijke situatie raken uw tanden elkaar namelijk foutief aan. Dit zorgt voor een onprettig gevoel in de mond en kan reeds genoemde klachten erger maken.

Welke soorten prothesen bestaan er?

Doordat het aantal Nederlanders dat te maken krijgt met gebitsproblemen zijn ook de mogelijkheden om dit probleem te verhelpen toegenomen. Zo heeft u namelijk keuze uit een tweetal verschillende prothesen, namelijk de kunststof plaatprothese en de frame prothese. Onderstaand overzicht geeft een korte indicatie per type prothese:

Kunststof plaatprothese

  • Voorloper volledige prothese
  • Indien duurzame restauratie niet langer optioneel is
  • Financiële bezwaren bij een brug of frameprothese

Frameprothese

  • Lange termijn oplossing
  • Indien kiezen, voortanden of beide ontbreken
  • Indien het restant van het gebit sterk genoeg is om de constructie te dragen

Bovenstaand is slechts een korte indicatie per prothese. Verwacht wordt dat de ontwikkelingen, opties en mogelijkheden in de toekomst alleen nog maar zullen toenemen.

Reparatie voor de prothese van uw tanden?

U kunt ten alle tijden bij ons terecht indien u te maken heeft met een gebroken tand en een gescheurde of zelfs gebroken tandprothese. Mondzorgcentrum Truijen zal vervolgens de oorzaak van het ongemak voor u vaststellen om herhaling uit te kunnen sluiten. Vrijwel alle zorgverzekeringen zorgen ervoor dat dergelijke reparaties 100% vergoed zullen worden.

Loop niet langer rond met klachten maar kom in contact met ons. Mondzorgcentrum Truijen doet haar best om binnen 24 uur contact met u op te nemen!

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Neem contact op
Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Budel, Someren, Cranendonck, Weert, Maarheeze, Nederweert, Ospel, Kelpen, Stramproy, Ell en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Meijel, Eindhoven, Leudal, Leende, Bocholt, Valkenswaard, Hamont, Overpelt, Bergeijk, Maasbracht, Heeze, Roggel, Asten, Deurne, Helden, Lommel, Geldrop, Neerpelt, Helmond, Roermond.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update