Beoordeeld met een 9.7
Menu

Bellen

App

Wanneer wordt een tandtechnicus ingeschakeld?

Zoals eerder vernoemd, wordt een tandtechnieker ingeschakeld op het moment dat u een uitgebreide reparatie aan het gebit nodig heeft. De tandarts zorgt ervoor dat het voorwerk uitgevoerd is en dat de voorbereidingen gedaan zijn. Dit wordt meestal gedaan in de vorm van tandafdrukken. Als de afdrukken gemaakt zijn, wordt de tandtechnicus ingeschakeld. Een tandtechnicus is namelijk werkzaam bij een tandtechnisch laboratorium. Hier worden de afdrukken omgezet naar een mal waardoor er gewerkt kan worden aan een oplossing.

Wat is een tandtechnieker?

Een tandtechnicus is iemand die ervoor zorgt dat er tandheelkundige voorzieningen gemaakt worden voor het gebit. Deze voorzieningen kunnen enorm van elkaar variëren. Het maken van deze voorzieningen wordt gedaan in een tandtechnisch laboratorium en deze voorzieningen worden gemaakt in opdracht van een tandarts of tandheelkundige. Dit kan dus ook een kaakchirurg of orthodontist zijn. De voorzieningen die het meeste gemaakt worden, zijn implantaten, kronen, bruggen en kunstgebitten. De tandheelkundige voorzieningen worden door een tandtechnieker zo gemaakt dat ze niet van de echte tanden te onderscheiden zijn.

Het restaureren van protheses

Een tandtechnicus is naast het maken van tandheelkundige voorzieningen ook bezig met het restaureren van bestaande voorzieningen. Er kan bijvoorbeeld ook een restauratie uitgevoerd worden door een tandtechnieker. Hierbij wordt een kroon, brug, prothese of kunstgebit opgestuurd en gerestaureerd. Kiest u voor Mondzorgcentrum Truijen? Dan worden al deze aanpassingen ter plekke in het laboratorium gedaan. Het proces wordt versneld en uw prothese is weer klaar voor gebruik. Het heen en weer zenden van uw prothese voor aanpassingen is dus niet nodig.

Specialisten binnen het vakgebied

Binnen het vakgebied van de tandtechniek zijn er een aantal deelgebieden. Een tandtechnicus kan dus ook actief zijn als specialist binnen zo'n deelgebied. Een aantal bekende deelgebieden zijn prothesetechniek, facings en het maken en modelleren van porseleinen implantaten. Normaliter worden protheses, implantaten en dergelijke aan de tandarts geleverd en vanuit daar aan de consument overhandigd. Bij Mondzorgcentrum Truijen is de tandtechnieker wel in staat het werk zelf te plaatsen. Extra bezoek aan de tandarts is hierdoor niet meer nodig.

Onze aan huis service
Aan huis service
Veel van onze klanten komen uit :
Nederweert, Kelpen, Cranendonck, Budel, Maarheeze, Stramproy, Ell, Someren, Weert, Ospel en nog meer plaatsen in de buurt van Budel binnen Brabant en Limburg.
Onze service in onze kliniek te Budel
Kliniek te budel
Veel van onze klanten komen uit :
Overpelt, Bocholt, Maasbracht, Deurne, Neerpelt, Meijel, Lommel, Eindhoven, Heeze, Helmond, Helden, Bergeijk, Geldrop, Leende, Roermond, Hamont, Roggel, Valkenswaard, Asten, Leudal.
Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vult u dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539 of .

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Mondzorg Truijen is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
Bekijk alle waarderingen
Openingstijden
Maandag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Dinsdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Woensdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Donderdag: 08.30 - 12.0013.00 - 17.00
Vrijdag: 08.30 - 12.00
Zaterdag: Gesloten
Stuur een mail info@mondzorgtruijen.nl
0495-755539
info@mondzorgtruijen.nl
Routebeschrijving Wij zijn goed bereikbaar via de A2 ( Nederland ) of direct vanuit de regio's Weert, Nederweert & Maarheeze.
België; vanuit Hamont-Achel, Pelt en Bocholt de n71 aanhouden richting gemeente Cranendonck.
Route plannen kan hier
Corona update